domingo, 31 de marzo de 2013

Galletas HoneyBunny

Comprei a Thermomix. Si, xa son da seita...hehe. E, aínda que estas galletas atopeinas nunha páxina de receitas para Thermomix, teño que dicir que, neste caso (e sen que sirva de precedente...) é mellor facelas polo método convencional, que non é outro que mesturar ingredientes nun bol. Rápido e fácil, e o resultado son unhas galletas moi ricas: Galletas HoneyBunny.

Por certo, que a páxina en cuestión é Velocidad cuchara: Galletas HoneyBunny 2009.

Galletas HoneyBunny

INGREDIENTES (saen unhas 24 galletas):
- 90 g de fariña de repostaría
- 1 culleradiña de bicarbonato
- 1 culleradiña de fermento sen aluminio
- 1/2 culleradiña de sal
- 60 g de copos de avea
- 60 g de pingas de chocolate negro
- 80 g de lacasitos
- 25 g de azucre moreno (eu, panela)
- 25 g de azucre branco
- 20 g de noces trituradas
- 1 ovo pequeno
- 125 g de manteiga en pomada
- 1 culleradiña de extracto de vainilla
- 1 cullerada de melaza de cana

PREPARACIÓN:
1- Nun bol mestúranse os ingredientes "secos": fariña, bicarbonato, fermento, sal, copos de avea, chocolate, lacasitos, azucre moreno, azucre branco e noces. Remóvese todo ben.

2- A continuación engádese o ovo lixeiramente batido, a manteiga en pomada, o extracto de vainilla e a melaza. Vólvese a remover todo ben até obter unha mestura homoxénea.

3- Meter a masa na neveira durante, polo menos, unha hora para que se endureza un pouco e sexan máis fáciles de formar as galletas.

4- Pasado este tempo, prequéntase o forno a 180ºC. Mentres, prepárase un Silpat ou tapete de silicona para enfornar. Cóllense pequenas porcións de masa cunha culleriña. Coas dúas mans vanse facendo pelotiñas de masa e colócanse encima do silpat esmagándoas un pouco para que queden redondas e chas.

5- Métense no forno prequentado durante uns 12 a 15 minutos. Sácanse e déixanse arrefriar encima dunha reixa.

PUNTUALIZACIÓNS:
- A receita orixinal usa M&M'S, pero eu sempre fun máis de lacasitos. O "problema" é que durante o enfornado, a pesares de que é relativamente pouco tempo, perden a cor case por completo e non locen tanto, aínda que de sabor quedan intactos.

- En lugar de pingas de chocolate, pódese usar un bo chocolate negro cortado en anaquiños pequenos. O importante é que o chocolate sexa de calidade.

- En lugar de melaza pódese usar Golden Syrup. O problema é que este é máis difícil de atopar que a propia melaza (eu compro a melaza ben en Carrefour, xusto á beira do mel, ben na tenda de produtos ecolóxicos). O Golden Syrup (polo que lin pola rede) pódese atopar en Mercadona, pero non o sei, porque non son un asiduo deste supermercado. Tamén se pode fabricar na casa. Esta páxina é unha das moitas que nos ensinan como facelo nós mesmos: El txoko dulce: golden syrup casero. De todos os xeitos, se non se ten a man nin melaza nin golden syrup, pódese usar mel na mesma proporción e listo...

- A forma máis cómoda de triturar as noces é usando o morteiro, aínda que cada cal que as triture como queira, pero sempre triturándoas bastante pero sen chegar a pulverizalas.

- Estas galletas non son demasiado crocantes, creo que debido á gran cantidade de copos de avea, pero consérvanse frescas durante algúns días se se gardan nunha caixa de lata.

- Por suposto, tamén se poden facer na Thermomix, seguindo as instrucións da ligazón que puxen ao principio.

Scrumptious honey bunny biscuits... Yum!!

2 comentarios: